Zonneboilers

Warm water met zonne-energie

De door ons geleverde zonneboiler is een uniek zonneboilersysteem voor warm water of verwarming. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat. Elke collector haalt het hele jaar door uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht.

Via een gesloten circuit wordt het sanitaire water in de voorraadboiler verwarmd (afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tot wel 80 á 90 graden). De royale, optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw (bestaande) HR-ketel.

Op zonnige dagen wordt het water voor douche, bad en keuken volledig duurzaam verwarmd met zonne-energie. Op dagen met weinig zonlicht springt uw HR-ketel bij. Op jaarbasis gebruikt u zo tot 60% minder aardgas voor de bereiding van warm water.

Verwarming
Uiteraard is het mogelijk om met zonne-energie uw huis te verwarmen. Hier zijn wel boilers voor nodig van 300, 500 liter en groter. Daarbij zijn er meerdere collectoren nodig. Om uw huis te verwarmen op deze manier dient u een goed geïsoleerd huis te hebben volledig voorzien van laag temperatuur verwarming (vloerverwarming).

Zonne-collector met boilerZonne-collector Nefit

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonnecollectoren op maat

Wij kunnen voor u de zonnecollector op maat maken. Zo past deze in iedere daklijn. Alles wat wij van u nodig hebben is een goede tekening van het gewenste paneel met maten

  1 comment for “Zonneboilers

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Youtube