Onderhoud

Ook pv en zonneboiler installaties hebben net als ieder ander technisch product onderhoud nodig. 

Zonnepanelen

Pv installaties kunnen slechter gaan presteren doordat bij aanleg niet zorvuldig is omgegaan met de materialen of voorschriften. Vaak merkt u pas na jaren (wanneer het eigenlijk te laat is) dat er een probleem is.
Naast het moeizaam claimen van garantie omdat u geen vergelijkings materiaal heeft, heeft u al langere tijd opbrengst verliezen. Dit kunt u vroegtijdig signaleren of zelfs voorkomen door periodieke controle. Met moderne apparatuur kunnen wij uw installatie onderhouden, controleren en eventuele problemen oplossen. Ook kunnen wij voor u een berekening maken zodat u weet wat uw installatie zou moeten opbrengen.

Zonneboilers

Ook zonneboiler systemen zijn onderhoudsgevoelig, bij het niet tijdig onderhouden van uw systeem kan het zelfs zo zijn dat uw collector dichtslibt en niet meer bruikbaar is. De collector moet dan worden vervangen met alle kosten van dien. Ook het verkeerd inregelen van de installatie kost u geld. Er wordt teveel electriciteit gebruikt terwijl er minder warmte van het dak komt dan zou moeten. Laat dus ook uw zonneboiler regelmatig nakijken.

Garantie

Voor het claimen van garantie is het vaak noodzakelijk om te kunnen aan tonen dat de installatie onderhouden is. Niet onderhouden installaties zullen immers net als iedere andere vorm van techniek slechter gaan presteren en problemen worden te laat opgemerkt.

  1 comment for “Onderhoud

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Youtube